χαμογελαστός άνδρας και γυναίκα
Badge field

Λεύκανση δοντιών και λεκέδες, πώς λειτουργεί;

Published date field

Τα λευκά δόντια και το λαμπερό χαμόγελο είναι ένας επιθυμητός στόχος καθώς βοηθά στην αυτοπεποίθηση και στη διατήρηση της υγιεινής του στόματος. Τα δόντια μπορεί να χάσουν τη λάμψη τους και οι λεκέδες που εμφανίζονται στα δόντια μπορούν να είναι από διαφορετικές αιτίες.Πιο συγκεκριμένα, εξωγενείς λεκέδες, είναι επιφανειακοί λεκέδες που προκαλούνται από τρόφιμα και ποτά όπως ο καφές, το κρασί και τα όξινα ποτά. Άλλες πιθανές αιτίες κίτρινων δοντιών είναι ο καπνός του τσιγάρου και άλλα προϊόντα καπνού.

Εκτός από την υποστήριξη του έμπιστου οδοντιάτρου σας, υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ, όπως οι λευκαντικές οδοντόκρεμες. Όμως, πώς λειτουργεί η λεύκανση των δοντιών;

Πώς να λευκάνετε τα δόντια;

Αν ονειρεύεστε πιο λευκά δόντια, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας:αυτός ή αυτή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εντοπίσει τις αιτίες των κίτρινων δοντιών και να συστήσει την πιο κατάλληλη θεραπεία λεύκανσης για κάθε άτομο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι λεκέδες στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών (σμάλτο) μπορούν να αφαιρεθούν με τα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης που διατίθενται στο σπίτι ή/και αγοράζονται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα όπως λευκαντικές οδοντόκρεμες και τις κατάλληλες οδοντόβουρτσες. Για όσους αναζητούν έναν γρήγορο και οικονομικό τρόπο για να κάνουν τα δόντια τους πιο λευκά, η λεύκανση δοντιών στο σπίτι είναι η πιο εύκολη λύση.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλά προϊόντα για τη λεύκανση των δοντιών, από τη χρήση λευκαντικών οδοντόκρεμων, ειδικών οδοντόβουρτσων και άλλα προϊόντα για χρήση στο σπίτι, που μπορούν να αφαιρέσουν τους επιφανειακούς λεκέδες.

Λευκαντικές οδοντόκρεμες

Η εύρεση μιας λευκαντικής οδοντόκρεμας στην αγορά που να ταιριάζει στις ανάγκες σας δεν είναι πάντα εύκολη. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα ενεργά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρονται, καθώς και ποιό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είτε αναζητάτε ένα πιο λαμπερό χαμόγελο είτε εμφανώς λευκότερα δόντια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων τύπων λευκαντικής οδοντόκρεμας.

Οι διαδικασίες λεύκανσης αλλάζουν το φυσικό χρώμα των δοντιών φωτίζοντάς τα κατά 5-7 αποχρώσεις. Τόσο η επαγγελματική λεύκανση στο ιατρείο όσο και η λεύκανση στο σπίτι βασίζονται στη χρήση λευκαντικών παραγόντων. Οι λευκαντικοί παράγοντες που περιέχονται σε πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν ένα ενεργό συστατικό, συχνά υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται από 10% έως 22%, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των εσωτερικών λεκέδων, του κίτρινου χρώματος και των επιφανειακών λεκέδων.

Οδοντόβουρτσες για λευκότερα δόντια

Η χρήση της σωστής οδοντόκρεμας δεν αρκεί: η επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας για λεύκανση δοντιών είναι επίσης σημαντική αν θέλουμε πιο λευκά δόντια. Όταν αγοράζετε μια οδοντόβουρτσα, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο σχήμα των θυσάνων και στο υλικό που χρησιμοποιείται, π.χ. άνθρακας. Το σχήμα των θυσάνων, στην πραγματικότητα, επηρεάζει την ικανότητα της οδοντόβουρτσας να καθαρίζει απαλά και σε βάθος τα δόντια αφαιρώντας τους επιφανειακούς λεκέδες χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο.

Μπορούν τα δόντια που μόλις έχουν υποστεί λεύκανση να χρειαστούν εκ νέου θεραπεία λεύκανσης;

Κάθε δόντι μπορεί να κιτρινίσει ξανά. Για να αποφύγετε νέους λεκέδες, αποφύγετε τον καπνό, τον καφέ, το τσάι, το κόκκινο κρασί και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες.

Επιπλέον, μια σωστή ρουτίνα στοματικής υγιεινής είναι ο σύμμαχός σας στη διατήρηση λευκότερων και πιο υγιών δοντιών. Μια καλή συνήθεια είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μια λευκαντική οδοντόκρεμα και να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα για αντιβακτηριακή δράση και άμεσο φρεσκάρισμα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προωθήσει την κατανόηση και την ενημέρωση σχετικά με θέματα γενικής στοματικής υγιεινής. Δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τις συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία από επαγγελματίες. Να συμβουλεύεστε πάντα τον οδοντίατρό σας ή άλλο πιστοποιημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με ασθένειες ή θεραπείες.

OSZAR »